Lekker ite!
Vandaag heel wat anders. Ook in tijden van corona moet er elke dag gewoon gegeten worden. Buiten-de-deur-eten is er voorlopig (?) nog even niet bij. Maar gelukkig, het is voorjaar, de winterkost is verleden tijd, er is weer van alles te eten. Zo ook wat we noemen ‘vergeten groenten’ als daar zijn raapsteeltjes. Daarom deze keer bij wijze van luchtig intermezzo geen overpeinzing over de wereld waarin we leven, maar een eenvoudig doch smakelijk recept!
Raapsteel met paddestoelen en spekjes
Ingrediënten ( voor 2 personen)
Raapstelen – 2 bosjes, gewassen en grof gesneden ( dus ook de stelen) Spekblokjes – 250 gram, het liefst zelf gesneden van een stuk gerookt spek. Voorverpakte blokjes bevatten veel water en nog veel meer wat je niet wilt weten!
Paddestoelen – 250 gram kastanje champignons of shii-takes ( wat duurder en minder gemakkelijk verkrijgbaar)
Bereiding
Verhit een wok op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes bijna krokant. Halveer de hoeveelheid vrijgekomen spekvet en voeg de gesneden paddestoelen toe, schep enkele minuten om.
Schep de raapstelen door mengsel en laat het geheel even doorpruttelen om de steeltjes te laten garen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Serveer met rijst, bulgur, quinoa, gebakken aardappelen of wat je maar lekker lijkt!
In een goed kwartier een smakelijke maaltijd op tafel: Lekker ite!
Harrie Strubbe