Home- Activiteiten

Fryslân foar Rwanda: wat zijn onze plannen voor de komende jaren.

 

Fryslân foar Rwanda: wat zijn onze plannen voor de komende jaren.


Van 17 t/m 26 oktober 2019 wordt een ‘ambassadeursreis’ naar Rwanda georganiseerd voor maximaal 12 personen. Aanmelden voor 26 april a.s.
Het is de bedoeling in 2020 een jongerenreis te organiseren vanuit Rwanda naar Nederland en in 2021 vice versa.
Er is een speciale website gemaakt voor "Fryslân foar Rwanda". Wil je automatisch alle berichten ontvangen die op de website worden geplaatst dan moet je 4x aanmelden: algemeen en de 3 projecten.
Vanuit KiA is het plan om de zendingszondag van november voor "Fryslan foar Rwanda" centraal te stellen.
In april komt "Mensen van Hoop Rwanda" uit. Het boek is gratis te bestellen bij KiA.

40 dagentijd
Een van de projecten tijdens de 40 dagentijd is Mwana Ukundwa omdat precies 25 jaar geleden de genocide begon. De oprichtster van Mwana Ukundwa, Rose Gakwandi, komt naar Nederland en zal op 11 april a.s. onze ring bezoeken. De Ring komt 11 april samen in de Sint Jan van Deinum. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom! Rose is franstalig, er zal een tolk aanwezig zijn. Ook wordt gezocht naar een logeeradres voor Rose, waarschijnlijk voor circa 3 à 4 nachten. Een ieder wordt gevraagd om hier aandacht aan te besteden.
De EO heeft in 2017 filmpjes gemaakt van Mwana Ukundwa. Deze zijn terug te vinden op de website van KiA (4 stuks).

Financiën
Gerdine van KiA laat ons een overzicht zien van hetgeen door de ring Leeuwarden vorig jaar is opgebracht voor Rwanda: € 19.979,05. Dit is veel meer dan werd verwacht omdat de meeste gemeenten pas in 2019 met "Fryslân foar Rwanda" starten.
Voor geheel Friesland was het € 57.462,61.

 

Zet onderstaand in de zoekbalk van google, er komt dan een kort filmpje van Rose!     

https://vimeo.com/311688976

 

 

Beste mensen,

 

Samen met Rose kijken we terug op vijf mooie bijeenkomsten in Friesland! Meer dan 250 mensen uit meer dan 50 verschillende gemeenten hebben Rose ontmoet. Donderdagavond in de auto op weg naar Utrecht gaf Rose aan dat ze onder de indruk was van de gastvrijheid waarmee ze is ontvangen en de vele mensen die ze heeft ontmoet.


Fijn dat jullie aanwezig waren en bedankt voor jullie bijdrage! Ter herinnering, in de bijlage een foto van Rose die vertelt.

 Rose vertelt IMG_8480.JPG

 

 

Graag nog jullie aandacht voor onderstaande drie punten:

 

1. Fryslân foar Rwanda reis najaar 2019, meld u aan vóór 26 april!

Inmiddels hebben we een mooi aantal aanmeldingen van deelnemers verspreid over heel Friesland voor de Rwanda reis. Tijdens deze reis gaan we langs de verschillende projecten en mogen we ook Rose weer de hand schudden. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Meer weten? Klik op onderstaande link.

 

 2019 - Fryslân foar Rwanda reis

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________