Nieuwsbrief 27
Beste lezer, Klik hier voor Nieuwsbrief 27
van Protestantse Gemeente Terpoarte.
Korte toelichting op Activiteiten
Met dat je het woord intikt denk je, tja, daar is dus niet veel van terechtgekomen. Zo’n beetje alles wat we in de kerstflyer aankondigden, op de planetenwandeling na (en gelukkig was het in elk geval eerste Kerstdag prachtig wandelweer) , moest worden afgeblazen en er is weinig dat er op wijst dat er op korte termijn daar verandering in zal komen. En dan nog….groepsbijeenkomsten blijven voor velen een dingetje….
Dus heeft de activiteitencommissie bedacht dat we dan naast de online-kerkdiensten op zondag ook doordeweeks maar digitaal moeten gaan werken. En dus agenderen we bij deze als proef een tweetal activiteiten die online zullen gaan plaatsvinden
Online–gespreksgroep
De eerste is een serie gesprekken rond het laatste boek van voormalig theoloog des vaderland Alain Verheij , “Ode aan de verliezers”–
Levenslessen uit bijbelverhalen over hoop, twijfel en succes. Verheij, bij Trouwlezers ook bekend van het ‘theologisch elftal’ heeft een vlotte pen, waarmee aan de van bijbelverhalen over Kaïn en Abel, Abraham, Mozes en ga zo maar door levensvragen aan de orde komen als ‘welke kant moet ik op, waar vind ik houvast, waar vind ik vrijheid, hoe blijf ik staande, wie gaat ons helpen, hoe houd ik hoop, hoe moet ik leven’? Vragen die we onszelf allemaal wel eens stellen en ook zeker in deze tijden.
Zin om mee te doen, meld je dan aan via activiteiten@terpoarte.nl voor donderdag 4 februari.
Dan krijg je leesmateriaal thuis en via de mail een link met instructie hoe je via een beeldverbinding kunt meedoen op 10 en 17 februari en 3 maart, aanvang 20.00 uur. Het zal vast even wennen zijn, maar zo kunnen we elkaar toch zien en spreken rond het zinvolle vragen en prikkelende verhalen.
Online-cursus
Vensters op de hemel – Chagall als glaskunstenaar
Het tweede aanbod is niet interactief.
Vanaf ergens half februari hopen we via de website een tweetal ‘colleges’ over Marc Chagall als glaskunstenaar aan te bieden.
We kennen Chagall allemaal als kunstschilder en nagenoeg elk boek of documentaire gaat daarover. Zo ook bij de geweldige serie van Jeroen Krabbé vorig voorjaar. Vaak wordt er met een enkele afbeelding en een paar zinnen bij stil gestaan dat Chagall aan het einde van zijn leven een aantal fantastische gebrandschilderde ramen heeft ontworpen en gemaakt, vooral voor een aantal kerken. Werk in opdracht en veelal waren dat christelijke opdrachtgevers aan een joodse kunstenaar. Alleen dat al is een spannend gegeven. Maar het is vooral ook een feest van kleuren en soms dus ook van een heel eigenzinnige interpretatie van bijbelverhalen. Als de techniek ons wil helpen, zullen we in twee sessies kennismaken met die bijzondere oeuvre waar Chagall de laatste 20 jaar van zijn leven vooral mee bezig is geweest.
De colleges komen dus op de website en u kunt dus op uw eigen tijd en zo vaak als u wilt kijken!